Головна » 2017 » Березень » 13 » Шевченківські березини
12:42
Шевченківські березини

       Мабуть, немає на Україні домівки, у якій би не було «Кобзаря» Шевченка або його портрета. Це – наш національний геній, пророк. Цієї весни минає 203 роки з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

        Доброю традицією стало вшановувати у перші весняні дні пам’ять Великого Кобзаря у Шандрівській ЗОШ І – ІІІ ступенів. З 1 по 10 березня з метою розширення пізнавальних інтересів учнів з української літератури, історії, виховання почуття патріотизму, національної гордості було проведено декаду Шевченківських днів.

   Привертає увагу батьків, гостей, учнів велика кількість стіннівок на шевченківську тематику, яка розміщена у коридорі школи, оскільки у перший день декади між учнями 5-11 класів було проведено конкурс стіннівок на тему: «Ми не забудемо тебе, Тарасе!».

        До дня вшанування пам’яті генія світового значення, поета, художника, борця за волю – Тараса Григоровича Шевченка у школі проводився конкурс на кращий учнівський твір «Полум’яне слово Шевченка». Захід було організовано з метою популяризації творчої спадщини Кобзаря, утвердження його духовних заповідей, активізації виховної роботи серед учнівської молоді. Більшість конкурсних робіт відзначається грамотністю,багатством мовних засобів відповідно до стилю і типу мовлення, наявний власний стиль письма. Такі конкурси спрямовані на тих, кому жити в завтрашній Україні і утверджувати українську мову як державну. А тому роботи оцінювались з урахуванням точності і цікавості викладених фактів, оригінальності висловлених власних думок.

    Справжнім святом поезії для гостей і учасників став конкурс читців – декламаторів «Слово Шевченка живе». Учні 1–11класів продемонстрували справжню майстерність володіння рідним словом.

       За період декади Шевченківських днів у 1–11 класах були проведені виховні години «Твоя, Кобзарю, слава не вмре, не загине», котрі сприяли вихованню національної свідомості учнів, популяризації творчості Кобзаря.

Переглядів: 301 | Додав: ceti | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar