Головна » 2017 » Березень » 15 » Операція "Первоцвіт"
20:33
Операція "Первоцвіт"

Після холодної зими природа посилає нам першоцвіти, які пробуджують життя, які є провісниками весни, відродження.

З метою збереження рідкісних та червонокнижних рослин у Шандрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів стартувала вже традиційна щорічна операція «Первоцвіт». Учитель біології Ємець Т.І. разом із учнями 8 класу висадили на шкільних клумбах підсніжники, які вчителька принесла з власного квітника. Потрібно навчити дітей відчувати та оберігати цю надзвичайну красу. Розвинути почуття дбайливого господаря своєї землі. Формувати у підростаючого покоління природоохоронні навички, прищепити елементарні поняття екологічної культури.

Цікаво знати: 19 квітня - міжнародний день підсніжника (The Day of Snowdrop), свято засноване у 1984 році в Англії, масово відзначається у багатьох країнах світу. Згідно з англійським народним повір'ям, висаджені навколо будинку підсніжники захищають оселю від злих духів та дарують надію на світле майбутнє. У Великобританії їх розведенню приділяється стільки ж уваги, скільки, наприклад, розведенню тюльпанів в Голландії.

Хотілося б, щоб сучасна молодь запам’ятала слова римського філософа Сенеки : “Жити щасливо і жити в злагоді з природою – одне й те саме ”.

 

Переглядів: 396 | Додав: ceti | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar