Головна » 2017 » Березень » 1 » Ніхто не забутий...
13:22
Ніхто не забутий...

В історичному музеї с. Шандра у кімнаті бойової слави на стенді є місце без фотографії з датами народження і смерті та військовим званням Островий Кирило Карпович. Напис існував довгий час, оповитий багатьма невідомими фактами.

Аж ось через 72 роки після закінчення війни 14 лютого 2017 року до сільської ради звернувся Цукалов Г.В. – пошуковець, який провів пошуки понад 500 воїнів, безвісти пропавших, 75 стрілкової дивізії, які зустріли війну на кордоні під Брестом і з тяжкими боями відходили до Києва, з проханням провести пошуки рідних воїна Острового К.К.

23 лютого 2017 року в актовій залі сільської ради відбулося засідання круглого столу, в якому взяли участь пошуковці, учні старших класів та родичі загиблого: племінники Гончар Василь Іванович, Огризько Ольга Іванівна, Острова Марія Петрівна.

Член ініціативної пошукової групи землеупорядник Шевченко Олена Леонідівна розповіла присутнім про результати пошуків, про фронтовий шлях нашого земляка. Вона зачитала сторінки з книги «Военные истории: «Служили три товарища…» про долю трьох молодих офіцерів, в тому числі і Острового К.К.

Родичі, старшокласники з великою цікавістю прослухали невідомі сторінки біографії бійця, отримали роздруковані архівні матеріали з фотографіями. Засідання круглого столу закінчилося читанням поезії «Ніхто не забутий…».

Переглядів: 314 | Додав: ceti | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar