Головна » 2016 » Квітень » 11 » День визволення в`язнів фашистських концтаборів
22:39
День визволення в`язнів фашистських концтаборів

            Щороку 11 квітня за рішенням організації Об’єднаних Націй  відзначається Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Цього дня у Шандрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено ряд заходів, пов’язаних з цим днем.

                    Так, учні 9-10 класів відвідали у шкільній бібліотеці книжкову виставку «Забути цього неможливо», прослухали інформацію та проглянули відеопрезентацію про військовополонених, які потрапляли до Освенциму. Дізналися про те, що в’язням татуювали на грудях п’ятизначні номери, у таборі практикували медичні експерименти, вивчали дії хімічних речовин на людський організм, випробовували новітні фармацевтичні препарати.

             Учні 7-11 класів відвідали урок пам’яті жертв концтаборів, який організували заступник директора з виховної роботи Шабан О.К. Захід розпочався із реквієму за загиблими в’язнями, учні вшанували їх пам’ять запаленням свічки та хвилиною мовчання. Протягом уроку дітей познайомили зі збіркою спогадів, які були написані очевидцями подій минулого. Також, учні взяли участь у перегляді документальних відеороликів про події тих днів. Захід викликав в учнів багато жалісних емоцій та співчуття до подій минулого.

Переглядів: 309 | Додав: ceti | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar