Головна » 2019 » Лютий » 24 » 21 лютого - Міжнародний день рідної мови
19:37
21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Нації вмирають не від інфаркту.
Спочатку їм відбирає мову.
Ліна Костенко

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші пращури. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.

21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.

До відзначення Міжнародного Дня рідної мови долучилася вся шкільна родина Шандрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Цього дня в стінах нашої школи проводяться різноманітні заходи, в яких активну участь беруть учні та вчителі української мови та літератури.

Результати вікторини «Найкращий знавець рідного слова» у 5-10 класах засвідчили, що учні глибоко шанують мову та прагнуть удосконалювати свої знання з різних розділів мовознавчої науки. Мова – запорука існування народу, нації. Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить.

 

 

Переглядів: 291 | Додав: ceti | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar