Головна » 2014 » Грудень » 15 » Всеукраїнський тиждень права у школі
22:47
Всеукраїнський тиждень права у школі

У 1950 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала всім державам і зацікавленим організаціям відзначати 10 грудня як День прав людини, який знаменує річницю ухвалення Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини в 1948 році.

 Важливо, щоб кожна людина знала свої права, щоб ці права стали цінністю, визнаною і державою, і суспільством. Рішення цієї задачі залежить від якісної роботи державних органів влади, освітніх установ, засобів масової інформації і всіх структур громадянського суспільства.

 От і в нашій школі традиційно проводиться Всеукраїнський тиждень правових знань. У цьому році він розпочався у понеділок, 8 грудня. Шкільна редколегія під керівництвом вчителя правознавства підготувала тематичний випуск загальношкільної стіннівки «Борці за правду!» до дня вшанування пам’яті видатних борців за правду В. Стуса, О.Тихого, Ю.Литвина. Цього дня з метою перевірки правових знань учнів соціальним педагогом школи був проведений правовий моніторинг учнів старших класів на тему «Діти та молодь про свої права», результати якого показали, що більша частина  учнів добре знають свої права та виконують свої обов’язки.

Цікаво пройшов турнір знавців права «Магістри юстиції» між учнями 9 та 10 та класів. Найстарші учні школи не лише показали уміння правильно та швидко відповідати на поставлені бліц-питання, а й вірно розв’язували юридичні задачі, зміст яких нагадував складні життєві ситуації.

10 грудня, безпосередньо в День прав людини, вчитель правознавства організував і провів Всеукраїнський урок (лекцію) «Права людини».

Заступник директора з виховної роботи разом із соціальним педагогом організували для учнів 1 – 6 класів перегляд фільму «Конвенція про права дитини», а для учнів 10 – 11 класів конференцію «Кримінальна відповідальність та кримінальне покарання. Особливості кримінальної відповідальності для неповнолітніх».

          У кожному класному колективі були проведені тематичні години спілкування, на яких відбулось ознайомлення учнів школи з Конвенцією ООН про права дитини. Тема годин спілкування звучала як  «Права людини починаються з прав дитини». Крім годин спілкування, в кожному класі організований та проведений виховний захід на правову тематику. 

За участю шкільного бібліотекаря була організована літературна виставка на правову тематику «Законність і правопорядок в Україні».

Тиждень правових знань промайнув дуже швидко, але будемо сподіватися на те, що отримані знання та набута під час проведених заходів інформація стане в нагоді не лише учням, які були присутніми на цих заходах, а й їхнім друзям, батькам, просто знайомим. Адже обізнаність у питаннях права робить наше життя більш комфортним та захищенним, а нам надає упевненості в собі. Дуже сподіваємося на те, що рівень правових знань та правова культура наших учнів піднялися на більш високий рівень.

Переглядів: 395 | Додав: ceti | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar