Головна » 2017 » Вересень » 9 » Останнім шляхом Кобзаря
13:16
Останнім шляхом Кобзаря

5 вересня 2017 року відомий філателіст, голова ревізійної комісії асоціації філателістів України, член Черкаського земляцтва «Шевченків край» у Києві Олександр Канівець (м. Київ) відвідав Шандрівську ЗОШ І-ІІІ ступенів і представив для огляду учням і вчителям школи пересувну філателістичну виставку “Останнім шляхом Кобзаря”.
Виставка стала результатом Міжнародного поштового походу-реквієму впродовж травня 2011 р. Відомий філателіст відвідав усі населені пункти від Петербурга до Канева, що повністю відповідає маршруту, яким везли тіло Т.Г.Шевченка для перепоховання. Під час походу-реквієму у кожному населеному пункті О.Канівець робив погашення на спеціально підготовлених конвертах з сумлінно підібраними тематичними зображеннями та марками. Саме так, вперше за 150 років, виникла унікальна філателістична експозиція.
Виставку, як звіт про свій похід, філателіст провів у багатьох містах – с.Шандра стало 87 населеним пунктом, у якому презентовано експозицію. Десятки поштових марок та конвертів, пов’язані з історією життя Т.Г.Шевченка представлені на виставці. Раритетними експонатами є копія посмертної маски Т.Г.Шевченка, а також плакат-буклет “Останній шлях Кобзаря”.

 

Переглядів: 270 | Додав: ceti | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar