Головна » 2015 » Червень » 4 » ОБЕРЕЖНО - ТРАВ’ЯНІ ПОЖЕЖІ
11:11
ОБЕРЕЖНО - ТРАВ’ЯНІ ПОЖЕЖІ

 

Головне управління звертається до усіх мешканців Київщини

         З початку пожежонебезпечного періоду рятувальники Київщини майже кожного дня ліквідують трав'яні пожежі. Практично всі вони трапляються з вини людини. Іноді випалювання трави проводиться навмисно сільськогосподарськими організаціями (для очищення сільськогосподарських земель від небажаної рослинності або залишків) або органами лісового господарства (для того, щоб трав'яні пожежі проходили "під контролем" і не призводили до ушкодження лісу).

          Ще частіше причиною трав'яних пожеж стають хуліганські дії або проста необережність: залишене без нагляду вогнище, кинутий недопалок, іскра з глушника мотоцикла або автомобіля і так далі. Загоряння трави, що виникають з природних причин (від блискавок), в принципі бувають, але в загальній кількості трав'яних пожеж їх доля дуже маленька.

         Горіння трав’яного настилу часто призводить до ушкодження різних господарських будівель і об'єктів - будинків, сараїв, ліній електропередач і зв'язку, дерев'яних мостів і інших. Щорічно в Україні в результаті підпалів сухої трави згорають десятки будинків і дач, нерідко страждають пам'ятники історії і культури, старовинні дерев'яні будівлі.

          Трав'яні пожежі служать причиною ураження людей - із-за масовості підпалів трави навесні забрудненість повітря димом від трав'яних пожеж виявляється не менш високою, чим забрудненість повітря навіть від найсильніших пожеж на торфовищах.

           Шановні громадяни, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, будьте обережними, не наражайте на небезпеку себе та оточуючих!

                                                                               ГУ ДСНС України у Київській області

 

Переглядів: 343 | Додав: ceti | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar