Головна » 2018 » Жовтень » 16 » Ніхто, крім нас!
13:44
Ніхто, крім нас!

З 2015 року в офіційному календарі України з'явилося нове державне свято – День захисника України. Воно встановлено 14 жовтня з метою вшанування мужності та героїзму захисників України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві.

14 жовтня також відзначається велике релігійне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. За цим святом закріпилася ще й друга назва – Козацька Покрова (День Українського козацтва), а у свідомості народу воно почало асоціюватися з такими поняттями, як військова честь, звитяга, мужність та лицарство. І свято Покрови, і День Українського козацтва, і тепер ще й нове державне свято - День захисника України дуже близькі нашому серцю, бо ми, українці, – наймиролюбніша нація. Українці люблять свій дім, свою родину, рідну землю і свою Батьківщину і у різні часи захищали її, не шкодуючи життя.

Не дивлячись на те, що свято День захисника України тільки започатковано, його відзначення у нашій школі пройшло досить широко. Навчальний тиждень з 8 по 14 жовтня 2018 року почався із інформативної години «Мужність і відвага крізь покоління».

-        Усний журнал «Майбутній захисник України» - класні керівники 1-4 класів.

-        Урок-презентація «Берегиня чи амазонка? Жіноче обличчя війни» для учнів 5-7 класів – Ємець Т.І. (класний керівник 7 класу).

-        Брейн-ринг «Україна – славний козацький край» - Огризько Н.М. (класний керівник 10 клас).

-        В музеї села Шандри, в кімнаті Бойової Слави проведений урок мужності для учнів 9-10 класів - Болобан А.П. (вчитель історії).

-        Конкурс плакатів «Ми Українці» серед учнів 8-10 класів – Максімова О.М. (вчитель образотворчого мистецтва).

-        Урок-реквієм «Історії героїв АТО: ми боремося за Українську землю» для учнів 8-10 класів - Шабан О.К. (заступник директора з ВР).

-        Кращим учням школи було надане право покласти корзини квітів до могил захисників Вітчизни, які загинули в роки Другої світової війни.

Актуальність проведення таких заходів очевидна, адже День захисника України уособлюється у таких поняттях, як «Вітчизна», «Батьківщина», а найвищим проявом любові до рідної землі є готовність боронити її ціною власного життя.

 

Переглядів: 302 | Додав: ceti | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar