Головна » 2015 » Січень » 27 » До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту
20:41
До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту — пам'ятна дата, запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року (Резолюція № 60/7). Відзначається щорічно — 27 січня. Саме цього дня 1945 року Радянська Армія визволила в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі.

За час існування цього концтабору в ньому загинуло, за різними оцінками, від 1,5 до 2,2 млн людей. За загальними оцінками, жертвами масового знищення євреїв під час Другої світової війни, разом з 4,5 млн дорослих, стали 1,5 млн дітей.

Пам’ятні заходи до дня пам’яті жертв Голокосту пройшли і в Шандрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Бібліотекар школи Гафинець Г.Ю. підготувала виставку-реквієм «Трагічні сторінки Голокосту». Для учнів 5-8 класів були проведені літературні читання «Скорботна свічка пам’яті» (вч. Гончар С.Г.). Заступник директора з виховної роботи Шабан О.К. провела для учнів 9-11 класів урок пам’яті «Голокост вустами очевидців», на якому присутні учителі та учні вшанували хвилиною мовчання пам’ять невинно загиблих під час Голодомору.

Одна смерть – це трагедія. А коли людей знищують мільйонами? Українці вшановують пам'ять знищених у страшних жорнах Голокосту євреїв, ромів, інших жертв геноцидів. Про цьому серце не покидає постійний біль – згадка про мільйони українців, які померли страшною смертю від голоду.

Ми живемо у ХХІ столітті. І хочеться вірити, що такого ніколи не повториться, і з нами і нашими нащадками буде залишатися тільки пам'ять про ці трагічні сторінки історії – щоби цього більше не повторилося ніколи.

Переглядів: 377 | Додав: ceti | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar